Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Pažintinė kelionė į Taliną-Stokholmą-Jūrmalą

Gegužės 4-6 dienomis 9c, 8a ir 8c klasių mokiniai vyko į pažintinę ekskursiją ,,Mažasis Baltijos kruizas”, kurios metu aplankė Taliną, Stokholmą ir Jūrmalą.

 

Pakeliui į Švediją vaikai aplankė Estijos sostinę – Talino senamiestį.  Pažintinė ekskursija po senamiestį vyko autobusu ir pėsčiomis. Mokiniai pasivaikščiojo Talino senamiesčio gatvėmis: grožėjosi jo architektūra, domėjosi kultūra ir istorija. Nuo apžvalgos aikštelės grožėjosi  atsiveriančia puikia miesto panorama. Ekskursijai pasibaigus, moksleiviai džiaugėsi laisvu laiku, kuriuo metu paragavo tradicinių patiekalų, nupirko suvenyrų ir dar kartą apėjo miestą.

 

Vakare laukė kiti įspūdžiai – plaukimas keltu Baltic Queen. Kelte mokiniai praleido kelis vakarus ir nakvynes. Čia laukė nuostabios pramogos: vaikų talentų šou, diskoteka ir kitos atrakcijos.  Ryte moksleiviai atplaukė į Stokholmą, kur prasidėjo pažintinė ekskursija po Stokholmą, Švedijos sostinę, įsikūrusią salyne. Mokiniai žavėjosi karališkais rūmais ir kitais architektūros miesto paminklais. Lankydamiesi ,,Vasa” muziejuje, sužinojo tragišką senovinio laivo likimą. Vakare vėl laukė linksmybės įspūdingame laive.

 

Trečiąją ir paskutinę dieną, grįžus keltu į Estiją, keliavome Lietuvos link. Pakeliui užsukome į Jūrmalą, kur taip pat vyko apžvalginė ekskursija, kurios metu spėjome apsilankyti prie Baltijos jūros.

 

Visos kelionės metu mokiniai daug bendravo, linksminosi, o svarbiausia – gerai, smagiai praleido laiką kartu. Ši pažintinė kelionė neabejotinai suteikė mums nepamirštamų įspūdžių, praplėtė akiratį, sužadino norą dar daugiau pamatyti, atrasti, pajusti, keliauti.

 

Marija A. ir Karina Č., 9c klasė