Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Įspūdinga pažintinė kelionė į Latvijos „Holivudą” – Jūrmalą - Rygą

Spalio 27-28 d. mes, 7-10 klasių mokiniai, mokytojai bei tėveliai vykome į pažintinę ir edukacinę kelionę po Latviją. Lankėmės Baltijos „Holivude“ – Cinevilloje

Tai yra dirbtinai sukurtas miestelis. Čia kuriami vaidybiniai ir dokumentiniai filmai. O apsilankymas jame  tikrai primena laiko mašiną – čia pasisvečiavę matėme, kaip atrodė Ryga prieš  maždaug 100 metų.  Pasivaikščiojome po kino miestelį, o vėliau turėjome unikalią galimybę dalyvauti kino filmo filmavimo procese – tapome aktoriais ir režisieriais: skraidėme virš debesų, pasinėrėme į povandeninį pasaulį, važiavome mustangu. Taip pat ieškojome išėjimo iš painaus labirinto. Jau senokai negirdėjome tiek daug  juoko ir nematėme tokių  laimingų veidų.

 

Popietę vykome į Jūrmalą, kuri dažnai vadinama „Šiaurės Rivjera“. Pasivaikščiojome Vidžemės pajūriu, žavėjomės miesto peizažu ir pasimėgavome gamtos harmonija. Puiki vieta, pabėgti nuo mūsų epochos streso ir kasdienio chaoso.

 

Kitą dieną apžvalginės ekskursijos po Rygos senamiestį metu pamatėme: Rygos pilį, Domo katedrą, senąsias bažnyčias, namus, aikštes ir Juodagalvių riterių rūmus. Mūsų kelionę vainikavo Laisvės paminklas – latvių tautos nepriklausomybės ir vienybės simbolis. Laisvu laiku ištyrinėjome kiekvieną Rygos senamiesčio kampelį. Rygos istorinis centras yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, todėl labai unikalus istorijos ir geografijos kontekste.

 

Keliaudami autobusu atgal namo, į Lietuvą, dalijomės įspūdžiais, juokavome, pokštavome, dainavome bei kūrėme planus kitai įdomiai kelionei.

 

8a klasės mokiniai