Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Mokyklos laikraštis „Ateika“

2021-2022 m.m. mokyklos laikraščio „Ateika“ (vadovai: Ana Ranceva, Irina Šaranova, Irina Cizauskienė) komanda dalyvavo Respublikiniame projekte „Žurnalistikos laboratorija“

 

Lietuvos žurnalistikos centras kartu su žurnalistų ir medijų profesionalų kolektyvu NARA ir LRT žurnalistais pakvietė mokytojus ir moksleivius jungtis į visus mokslo metus veiksiančią Žurnalistikos laboratoriją, kurios metu komanda kartu su profesionaliais žurnalistais atnaujino savo mokyklos laikraščio koncepciją. Žurnalistikos laboratorijos programoje mokiniai buvo supažindinti su pagrindiniais etikos žiniasklaidos principais ir sužinojo kaip galima vien naudojantis savo mobiliojo telefono galimybėmis parengti aukštos kokybės žurnalistinį turinį. Mokymus sudarė du etapai. Vienos dienos mokymai mokytojams, kuruojantiems savo mokyklų laikraščių leidybą ir 7 mėnesių darbas kartu su profesionaliais žurnalistais – jiems padedant tobulinti savo mokyklos laikraštį.

 

Iš viso įvyko 23 gyvi susitikimai, 15 nuotolinių susitikimų, 9 paskaitos. Dalyvavo 46 moksleiviai(Vilniaus „Ateities“ mokykla, Riešės gimnazijos Bukiškio progimnazijos skyrius, Alytaus jaunimo centras, Merkinės Vinco Krėvės gimnazija, Pakruojo „Atžalyno“ gimnazija). Jiems padėjo 10 mentoriai: Džina Donauskaitė, Karolis Vyšniauskas, Berta Tilmantaitė, Aleksandra Ketlerienė, Indrė Kiršaitė, Ina Šilina, Reda Stangytė, Lukas Kivita, Eimantė Juršėnaitė, Justė Radževičiūtė-Laugalienė.

 

Projekto pristatymas ir apdovanojimas įvyko rugpjūčio 29 d. 

 

Mūsų mokyklos laikraštį galite rasti adresu: https://www.ateities.lt/index.php?action=page&page_id=212