Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Išvyka į Litreratūrinį Puškino muziejų

Rugsėjo 20 d. ir 25 d. 3a, 4a, 4b klasių mokiniai ir mokytojos Liudmila Trischenko, Irina Šaranova  ir Teresa Ustinovič lankėsi Literatūriniame Aleksandro Puškino muziejuje. Įsikūrusiame adresu: Subačiaus g. 124, Vilnius.

 

Literatūrinis Aleksandro Puškino muziejus įsteigtas buvusiame Grigorijaus ir Varvaros Puškinų Markučių dvaro gyvenamajame name. Muziejaus ansamblį sudaro buvęs dvaro gyvenamasis namas, 18 ha parkas su tvenkiniais, šeimyninės kapinaitės, Šv. Varvaros koplyčia ir paminklas A. Puškinui. Memorialinę ekspoziciją sudaro 6 autentiškai apstatyti XIX a. pabaigos kambariai. Juose eksponuojami baldai, puošti Puškinų giminės herbais ir Varvaros Puškinos monogramomis. Pamatėme Markučių dvaro ir šeimyninės Grigorijaus ir Varvaros Puškinų fotografijų, daug tuometinių namų apyvokos daiktų ir dailės kūrinių.

 

Mokiniai susidomėję klausėsi gidės pasakojimo apie A.Puškiną, stebėjosi unikaliais daiktais (pavyzdžiui, rankomis siuvinėtus sienų apmušalus iš lino ar paveikslu, kurio akys visada nukreiptos į tave, iš kur bežiūrėtum) prabangiais baldais ir dideliu biliardo stalu.

 

Po vykdami į Centrą pasivaikščiojome šalia muziejaus esančiame parke, pasigrožėjome gražia atbundančia gamta ir aptarėme tai, ką matėme ir girdėjome.