Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Paukščių kaimo istorija...

2019 m.  gruodžio 19 dieną  Vilniaus „Ateities“ mokyklos 4B (klasės vadovė Teresa Ustinovič) ir 5V (klasės vadovas Daniel Tučkovskij) klasių mokiniai aplankė Paukščių kaimo sparnuočius, kurie gyvena Cijonuose Ignalinos rajone. 

 

Čia vaikai dalyvavo nuotaikingoje edukacinėje programoje Kalėdinė prakartėlė.

 

Mus pasitikę Paukščio kaimo šeimininkai iš karto nuteikė linksmai programai, kuri prasidėjo nuo bendros nuotraukos su pelėda ir viščiukais. Tada visi mes buvome pakviesti pasivaišinti milžiniškoje keptuvėje ant laužo ugnies iškeptomis dešrelėmis. Sočiai pamaitinti buvome pakviesti į trobą, kur gerdami ką tik išvirtą kvapnią 14 žolelių arbatą su sausainiais nekantriai laukėme Kalėdų Senelio atėjimo. Atskubėjęs Kalėdų Senelis labai smagiai pasakojo apie savo pasirinktą profesiją ir išdalino vaikams dovanas.

 

Po skanių vaišių ir linksmai nusiteikę vaikai keliavo pamatyti šaunų šeimininkų ūkį, kuriame yra per 200 įvairių rūšių paukščių – pulkai vištelių, balandžių, povų, stručių. Taip pat vaikus pasitiko ožkytės ir raguočiai avinėliai, atstriksėjo švelnūs triušiukai. Taip vaikai aplankė gyvą prakartėlę, pamatė asiliuką ZORO, kuris pagal legendą kvėpuodamas šildė mažą dievuliuką, gimusį šaltą gruodžio mėnesį...

 

Ši ekskursija buvo nepamirštama. Labai patiko ir vaikams, ir suaugusiems, nes buvo linksma ir nenuobodu. Likome sužavėti šeimininkų svetingumu, maloniu bendravimu. Visi norintieji smagiai ir nuotaikingai praleisti laiką nuoširdžiai kviečiami atvykti į Paukščių kaimą.