Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Susitikimas su Selemonu Paltanavičiumi

Lapkričio 22 dieną Sofijos Kovalevskajos progimnazijoje vyko Vilniaus miesto tautinių mažumų mokyklų lietuvių kalbos kūrybinis konkursas „Labas, kaip gyveni?“ pagal S. Paltanavičiaus kūrybą

 

Konkurse apsilankė ir pats rašytojas. Įdomu buvo jį pamatyti, pasiklausyti pasakojimo, kaip jis nuo vaikystės domėjosi gamta ir užaugęs tapo gamtininku, kaip pradėjo rašyti knygas apie žvėrelius, paukščius, vabzdžius, nes jo vaikystėje tokių knygelių nebuvo.

 

Mūsų klasė jau prieš pora mėnesių pradėjo skaityti rašytojo kūrinius, galvoti, ką galėtume suvaidinti. Iš kelių įdomių knygų išsirinkome laiškus iš girios knygelėje „Labas, kaip gyveni?“, nes jie labiausiai tiko mūsų pasirinktam žanrui - interviu. Per repeticijas sekėsi gerai, bet bijojome, kad svetimoje scenoje taip nepavyks. Tačiau suvaidinome puikiai, gavome diplomus ir galimybę nusifotografuoti su rašytoju. Iki pilnos laimės trūko tik rašytojo autografų (iš anksto nepasirūpinome knygomis, tikėdamiesi, kad jų bus renginyje), bet S.Paltanavičius pažadėjo, kad juos tikrai gausime.