Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Ekskursija į zoologijos sodą ,,Zoopark“ Vilniuje

2019 m. spalio 25 d. 4G klasės mokiniai dalyvavo edukacinėje-pažintinėje ekskursijoje į pirmąjį Vilniuje zoologijos sodą, kuris įsikūrė 2500 kv. m. plote Verkių g., 29.

 

Mokiniai apžiūrėjo ir susipažino su virš 60 skirtingų gyvūnų rūšių gyvenimu. Jie turėjo galimybę arti pamatyti vieną mažiausių primatų pasaulyje – nykštukinę marmozetę, smalsuolius katinius lemūrus, didžiausius vėžlius Lietuvoje, stebėti linksmą ir išdykusią surikatų šeimą. Taip pat jie susipažino su raudonranke ir perukine tamarina, senegaliniu galagu, ugnine salamandra, gekonu, melynliežuviu scinku, chameleonu, žaliuoju varanu, įvairių rūšių vėžliais. O patys drąsiausi galėjo net palaikyti rankose kukurūzinį žaltį, pasikalbėti su kapibara.

 

Didelį įspūdį padarė ketvirtokams egiptinis skraidantysis šuo ir nykštukinis afrikinis ežys. Ekskursijos pabaigoje mokiniai turėjo galimybę įsigyti vietoje maistelio ir iš rankų pamaitinti daugiaspalves loriketes, dekoratyvinius triušius, žuvytes didžiuliame akvariume.

 

Be abejo, ekskursija visiems labai patiko. Mokiniai praplėtė savo akiratį, sužinojo daug įdomių faktų apie egzotinių gyvūnų gyvenimą.

 

Margarita Stankevič,

pradinių klasių mokytoja