Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

KELIONĖ Į MEDININKUS

Birželio 6 dieną grupė projekto „Gamta pavasarį“ dalyvių ir skautų iškeliavo į Medininkus. Kadangi miestelį pasiekėme anksti, pradžioje pažaidėme, pavalgėme, apžiūrėjome Medininkų bažnyčią, tada nuėjome į pilį. 
Ten mūsų laukė du edukaciniai užsiėmimai: „Lankai ir jų naudojimas“ ir „Lietuvos pinigų istorija“. Dauguma pasirinko lankus, nes norėjo pašaudyti, o penktokės išklausė pasakojimą apie Lietuvos pinigus ir pasidarė po kelias monetas. Po užsiėmimų grupėmis apžiūrėjome pilies bokšte esančią ekspoziciją ir pasirašėme knygoje.

 

Toliau maršrutas mus vedė link aukščiausių Medininkų aukštumos kalvų. Ilgą laiką aukščiausia Lietuvos vieta buvo laikomas Juozapinės kalnas, bet 2004 metais buvo nustatyta, kad greta esanti kalva vienu metru aukštesnė už jį. Jai 2006 metais buvo suteiktas Aukštojo vardas (Aukštojas buvo senovės lietuvių aukščiausioji dangaus dievybė). Taigi nuo 2004 metų aukščiausia Lietuvos vieta oficialiai tapo kalva Aukštojas, kurios aukštis – 293,8 m virš jūros lygio. Nuo apžvalgos bokšto pasižvalgėme po Medininkų aukštumą, pailsėjome ir iškeliavome į namus.

 

Kelionė mums labai patiko, ypač šaudymas iš lanko. Tai buvo neužmirštama diena.

 

6A klasės mokinės Aleksandra O.Inesa S.