Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Projekto „Aš myliu Lietuvą“ baigiamasis renginys

Gruodžio 13-14 dienomis  8-ų, 9-ų ir 10-ų klasių  mokiniai dalyvavo projekto „Aš myliu Lietuvą", finansuojamo tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos vyriausybės, baigiamajame renginyje.

 

Trečiadienio rytą  lydimi lietuvių kalbos mokytojos Jolantos Stručkienės išvykome į Trakus, kur mus ir kitų tautinių mažumų mokyklų mokinius labai maloniai ir šiltai sutiko viešbučio „Trasalis" personalas. Papietavę  išvykome į Užutrakio dvarą, kur gidas supažindino projekto  dalyvius su dvaro šeimininkų Tiškevičių istorija. Visi mintimis persikėlėme į XX-ojo amžiaus pradžios laikotarpį ir pajutome to laikmečio atmosferą: vaikščiodami po kambarius žavėjomės senoviškais baldais,  paveikslais.

 

Grįžę į viešbutįi pasiruošėme konkursui ir išvykome į Trakų Suaugusiųjų mokslo centrą. Gėrėjomės visais konkurse dalyvaujančiais piešiniais ir keramikos darbais,  klausėmės skaitovų ir, žinoma, dalyvavome patys. Labai jaukiai ir maloniai praleidome laiką kartu.

 

Grįžę į viešbutį  su mokytojais turėjome galimybę apsilankyti viešbučio vandens ir pramogų parke.

 

Kitą rytą po sočių pusryčių  dalyvavome edukaciniame užsiėmime „Žvakių gamyba" viešbutyje. Mums pasakojo apie bites, jų gyvenimo vargus bei ypatumus. Edukacijos pabaigoje kiekvienas pasigamino po žvakutę iš natūralaus ir kvepiančio vaško. Papietavę  išvykome į Vilnių.

 

Manau,  puiku, kad dalyvavome projekte, atskleidėme savo talentus ir meilę Lietuvai! Ačiū projekto organizatoriams ir, žinoma, mūsų mokyklos mokytojoms, kurios ruošė mus atstovauti mokyklai.

 

Sveikiname mokinius ir jų mokytojas:

 

 

ir jų lietuvių kalbos mokytoją Aureliją Lesauskienę už įdėtas pastangas rengiant mokinius konkursui.