Tel./faks +370 5 247 8447
S. Stanevičiaus g. 98, LT-07103 Vilnius
El. p. rastine@ateities.vilnius.lm.lt
Kraunasi...

Edukacinė kelionė po Klaipėdos kraštą

Spalio 19-20 dienomis 9 B ir 8 B klasių mokiniai su klasių vadovėmis Violeta Antanavičiūte ir Jolanta Stručkiene keliavo po Klaipėdos kraštą.

 

 

Pirmasis sustojimas Šilalės rajone, Bijotų kaime. Ant kalvos, kur senovėje buvo Barzdžių kaimas, yra rašytojo, istoriko Dionizo Poškos Baubliai. Gidė pasakojo, kad žmonės ąžuolą Baubliu vadino todėl, kad vėjas jo giliose drevėse baubte baubdavo. Išklausę gidės pasakojimo, nuėjome į buvusį vandens malūną.

 

Kitas sustojimas – Kretingos dvaras. Jis žinomas nuo XVI amžiaus. Grafas Juozapas Tiškevičius 1875 metais nupirko dvarą, rekonstravo rūmus ir pristatė oranžeriją. Joje įkūrė Žiemos sodą. Sode gėrėjomės naujų retų augalų rūšimis, klausėmės gidės pasakojimo.

 

Puikiai praleidę laiką Tiškevičių žiemos sode, užsukome apžiūrėti etnografinės ekspozicijos „Saulės ratu“. Keliaudami metų laikais, susipažinome su mūsų protėvių svarbiausiais darbais, darbo įrankiais, inventoriumi, namų apyvokos reikmenimis, kalendorinėmis šventėmis bei tradicijomis.

 

Toliau laukė Palangos miestas, Gintaro meistrų gildija, kur susipažinome, kaip yra apdirbami gintarai, apsilankėme Gintaro muziejuje. Jis veikia XIX a. pabaigoje pastatytuose Palangos grafų Tiškevičių rūmuose, kuriuos supa didelis ir gražiai tvarkomas Palangos botanikos parkas. Pasivaikščioję pajūriu, išvykome į poilsio namus.

 

Šventojoje pailsėję ir atgavę jėgas kitą rytą išvažiavome į Klaipėdą. Pasivaikščioję po miestą ir pasigrožėję senamiesčiu, keltu persikėlėme per Kuršių marias: Nuvykome į Jūrų muziejų, kur dalyvavome popietėje apie ruonius. Vėliau papietavę jaukioje Delfinariumo kavinėje, stebėjome delfinų ir jūrų liūtų pasirodymą.

 

Kelionės akimirkas įamžino 8 B klasės fotografas Egor Solovev.

 

Kelionę aprašė 8 B klasės mokinė Laura Bartkevič